5 tips till meditation för nybörjare

Associerar du meditation och yoga med att stå på huvudet? Har du svårt för att bena ut dagens alla måsten och känner att det blir för mycket? Har du inga kristaller eller rökelser som kan hjälpa dig att komma ner i varv? Ingen fara, det gör ingenting, du ska få vara precis den du är utan verktyg runt omkring!

När jag, Emmy, började meditera behövde jag endast mig själv, mitt andetag och en bekväm plats att sitta på. När jag fick nys på meditationens kraft och vad den faktiskt gör med oss, så ville jag bjuda in den som en ny rutin i min vardag. Därför kändes det viktigt för mig att inte gå "all in" direkt med alla tillbehör yogans värld kan bjuda in dig till. Så som att tända en rökelse eller programmera dina intentioner i en kristall. Idag mediterar jag en gång om dagen eller mer, och har med mina kristaller på ett naturligt sätt.

Att antingen börja dagen eller avsluta dagen med en kort avslappning för att landa inåt, det är det viktigaste. Känna tacksamhet och frihet i att vara precis den jag själv vill vara. Låter det som något för dig? Fortsätt gärna då att läsa! 

Vi vill förmedla detta rent ut sagt, life hack, genom små enkla knep inför en ny dag, under dagen eller som ett sätt att avsluta dagen på. Det skall inte vara komplicerat eller kännas som ett jobbigt åtagande att ge sig själv några extra minuter.

Så, här kommer våra främsta 5 tips till dig som vill börja meditera!

1. Klockan ringer, dags att andas!

Ställ klockan i din mobil och namnge larmet till "Dags att andas" eller något annat som påminner dig om att stanna upp. Schemalägg den här tiden och välj dina tillfällen och dagar på veckan. Det behöver inte vara varje dag, du kan börja med en.

2. Meditera i badrummet? 

Hitta en favoritplats i ditt hem som du bestämmer skall vara ditt meditations-space. Vid sängen? Golvet? Soffan? Toaletten? Duschen? Du bestämmer och försök göra det så enkelt som du bara kan.

3. Bort med "Jag har inte tid"-tänket.

Fem minuter räcker - det är bättre än 0. Meditation ska vara som ett vänligt avbrott för dig själv för att kunna bemöta lugnet i ett övrigt ganska så hektiskt liv. Har man inget hektiskt liv och känner sig lugn alltid, perfekt - mer tid för meditation! 

4 ."Men jag tänker bara och kan inte sluta tänka".

Meditation handlar inte om att inte tänka. Ditt mind kommer inte stänga av bara för att du sätter dig och mediterar. Meditationen kommer att hjälpa dig att låta tankar passera, då vi inte är vad vi tänker. Med tiden kommer du vara expert på att stöta ut dem tankarna som inte ger dig positiv energi, med hjälp av meditationen.

5. Skriv ner vad det fick dig att känna

Kände du att meditationen gav dig en positiv effekt? Skriv gärna ner några rader och påminn dig själv till nästa gång när det känns motigt vad det kommer att få dig att känna.

"Bort med Jag har inte tid-tänket"