Vilka är Foodgeekz?

Vi heter Evelina & Emmy Hammelfelt. Vi är två systrar från Skåne. Evelina bor kvar i Skåne som dagligen arbetar som receptkreatör, entreprenör, föreläsare & holistisk kostrådgivare. Emmy bor i Stockholm och arbetar inom tech, har matlagning, receptkreation och sång som sitt största intresse. 2016 startade vi upp ett varumärke som heter Foodgeekz - baserat på vår matfilosofi, holistiska livsstil och personliga utveckling.

Dagligen inspirerar vi på sociala medier om kreativa recept, tips och råd inom holistisk hälsa, vår positiva syn på livet och glimtar om vår spirituella resa.

Att laga mat, skapa, vara kreativ, inspirera och leva i nuet är drivkrafterna vi båda har gemensamt sedan barnsben. För oss betyder det ett liv fyllt av god mat, att få fotografera/filma och dela med oss av allt det vi älskar, regelbunden meditation, yoga och träning, spendera tid med det som ger energi, lyssna inåt och på kroppen.

Förutom att Foodgeekz har synts på TV till kreativa matlagnings gig på välkända yogaretreat, så jobbar vi dagligen med receptkreation, kockar, föreläsningar/workshops, influencer marketing och content management till fysiska event.

Skulle du som företag vilja geeka med oss i våra kanaler? 

Kontakta oss på
info@foodgeekz.seVår matfilosofi

Det började kring barnsben när vi fick möjligheten hemma att ha egna matdagar. Att få vara med i köket, känna, klämma, smaka och prova sig fram. Vad vi inte visste då var att det skulle komma att bli vårt största intresse. Allt ifrån hur man kan ta något man har hemma och göra något kreativt av det, till att förvandla gårdagens middagar till något alldeles nytt och spännande, eller främja kreativitet och välmående tillsammans.

Vår matlagning och livsstil är den vi kallar utan pekpinnar. Är du vegetarian, vegan, kanske äter animaliskt men vill ha mer grönt? Då har du kommit helt rätt! Vi bjuder på mat som lagas från grunden, vi lyfter hållbarhet i vår matlagning utifrån alla aspekter.


Alltifrån lokala gårdar till grönsakshandeln på hörnet till innovativa livsmedel för att främja välmående. Vi skapar allt från enkla vardagsmåltider, färgglada frukostar och mellanmål men också storkok för veckans matlådor.