God morgon! 8 enkla steg för en bättre morgonrutin

(I betalt samarbete med God Morgon®)

Att ha en morgonrutin kanske känns självklart eller så kanske det känns avlägset. För oss har det faktiskt varit svårt stundtals att ha en fast morgonrutin. Ibland känns det självklart men ack så lätt att sträcka sig efter mobiltelefonen och “bara” kolla igenom mejlkorgen direkt på morgonen. Men sedan vi införde en morgonrutin som kändes lättillgänglig och okomplicerad så har det varit en självklarhet att starta dagen utan att sträcka sig efter telefonen och ge sig själv en god morgon och det man behöver före allt annat.

1. Vakna upp och andas medvetet i sängen
Direkt när man vaknar och öppnar ögonen. Lägg en hand på magen och en hand på hjärtat och känn in lätta och lugna andetag efter en god natts sömn. Gör detta 2-3 minuter innan du gör något annat. Det hjälper att sätta rytmen för dagens andetag. Vårt andetag är vår livskraft genom livet. Att andas medvetet är a och o för en god hälsa.

2. Sätt på lugn och skön musik

För att höja vibrationen ytterligare, sätt på lugn och skön musik. Gärna musik som får dig på gott humör men som har ett lägre tempo och en frekvens med låg Hz för att inte chocka kroppen efter nattens sköna sömn. Tips är denna härliga spellistan som vi har skapat, den spelas hos oss nästintill varje morgon: 

https://open.spotify.com/playlist/25qgd7nDi64tWDJvUooTtI?si=4132e95b3a7849b4

3. Frukt, vitaminer och fibrer
Att börja dagen med ett iskallt glas juice är svårslaget. Det ger en känsla av lyx och sätter verkligen guldkant på morgonen. God Morgon® har lanserat två nya smaker, God Morgon® Strawberry Delight och Tropical Delight med adderade hälsofördelar såsom vitaminer och fibrer. Vi älskar även att juicerna har en bas på kokosvatten. Kokosvatten är rikt på bland annat antioxidanter, mineraler och elektrolyter som är bra för kroppen.

4. Skriv ner 3 grejer du är tacksam över

Att bjuda in tacksamhets-känslor direkt på morgonen är ett life-hack. Direkt sker ett skifte i känslosystemet och du fylls genast av glada, lätta och kärleksfulla känslor. Att göra det direkt på morgonen gör att du enkelt kan komma tillbaka till de känslorna under dagen. 

5. Stretcha och sträck på dig
När vi sover slappnar våra muskler av men bindväven runt musklerna kan kännas extra stel när man legat ner en hel natt. För att kicka igång kroppen lite extra så kan det vara skönt att stretcha och sträcka ut. Det behöver inte nödvändigtvis vara på en yogamatta. Det räcker med att sträcka sig i sängen eller ställa sig på golvet och göra några enkla övningar så känns kroppen genast starkare och piggare.

6. Öppna upp fönstret

Att vädra och känna frisk luft direkt på morgonen är otroligt uppiggande och det är en så enkel grej att göra för att bjuda in mer liv och energi direkt på morgonen. Blir det för kallt, kryp ner en liten stund till under täcket med ett glas juice ;)

7. Bjud in rörelse

Känner du att du har extra mycket energi, bjud in rörelse! Antingen en stund på yogamattan, en promenad eller ett styrkepass på gymmet. Det ger så mycket energi och kraft att röra på sig och träna direkt på morgonen. Det är inget måste men det är ett hett tips!

8. Meditera utan krångel

Vi mediterar regelbundet och älskar det! Men det är också för att vi inte krånglar till det i onödan. Meditation behöver inte vara krångligare än att du blundar, andas och låter hela kroppen vara avslappnad. Ta en kroppsdel i taget. Bjud in avslappning i varje del i kroppen samtidigt som du tar djupa, långa andetag. Vi gör en del krångliga meditationer också men det kan vi bjuda på en annan dag. Det viktigaste är att meditation inte ska kännas eller vara krångligt.