Inspirerande tips till köket från Sofia Henriksson

Vi har träffat Sofia Henriksson för en kort 5 snabba-intervju, hon är inte bara en vän till oss utan också vinnaren av Sveriges Mästerkock 2020! Dessutom är hon en otroligt klok person som vi verkligen ser upp till, hon har alltid bra tips som boostar självförtroendet i köket och det är precis i linje med vad Foodgeekz också står för.

Vi vill såklart att ni där hemma ska känna er inspirerade i köket, att våga prova och vara kreativa, så vad passar inte bättre än att få några inspirerande tips från Sofia? Självklart är vi nyfikna på hur livet såg ut innan mästerkocken för henne, till varför känslan av ovisshet är så härlig & ett superbra middagstips inför veckan som kommer. Njut av läsningen och låt dig inspireras!

Hur såg livet ut innan Sveriges Mästerkock? Har du något specifikt tips för den som vill kasta sig ut och följa sin dröm?

Innan Sveriges Mästerkock jobbade jag som journalist & tv-spelstestare i Madrid! Jag älskar känslan av ovisshet och när man vet att något nytt kommer att hända. Därför tycker jag att man alltid ska göra det man drömmer om, har man ens tänkt tanken så är det bara att gasa.

3 råvaror du alltid känner dig säker med att ha i kylen?

Jag har ALLTID citron, smör och vin i kylen! Då kan man göra all mat god. 🙌🏼

Sofias grymma kokbok Always Hungry gör att man blir...Ja, always hungry helt enkelt. Med så magiska recept! Klicka hem den HÄR

Vad är det viktigaste för dig när det kommer till mat?

Det viktigaste för mig när det kommer till mat är att våga! Våga testa nytt, våga att prova nya smaker och tro på dig själv! Då utmanas du och lär dig nya saker.

Vodka penne är ju som Sofia säger, otroligt gott! Speaking of den...I höstas lagade vi en Pasta al limone som ni bara måste prova. Recept på den hittar ni på Sofias Instagram HÄR

Ditt bästa middagstips inför veckan?

Bästa middagstipset för veckan är helt klart en krämig vodka penne! Ingen kan klara på tidsbrist eller dålig koll i köket, alltid bullet proof! 

Slutligen, vilket är ditt bästa self-care tips?

Åh, jag älskar att träna. Vara ute i naturen, det är ett nyfunnet intresse men så himla värt! Mitt tips är: Ta hand om din hud, lyxa med ansiktsmasker och ta hand om dig själv fysiskt så får man automatiskt lit egentid mentalt med sig själv.

"Vara ute i naturen, det är ett nyfunnet intresse men så himla värt!"