5 anledningar till att äta collagen

Har du hört om collagen? Har du hängt på trenden? Är det verkligen bara en trend eller är det faktiskt något som vi behöver och som ger resultat? 


Jag, Evelina, har konsumerat collagen nu i snart 1,5 år regelbundet. Emmy har konsumerat collagen i ungefär ett år. Här i denna artikeln tänkte vi berätta för dig vad collagen faktiskt är och vilken skillnad vi har märkt samt kunder/följare som givit oss feedback och resultat efter intag av collagen. 

Vad är collagen?

Kort förklarat om vad collagen faktiskt är. Det är ett fiberprotein vi har naturligt i våra kroppar. Det fungerar som kroppens lim. Det bidrar till vår inre struktur i leder, muskler, ligament och senor. Collagen hjälper även vårt hår, våra naglar & vår hud att hålla sig återfuktad, fast & slät. 

Vår egna produktion av ämnet collagen minskar med åldern & nedbrytningen blir allt större, enligt studier påvisar man detta strax efter 25+. Därför kan det vara bra att tillsätta collagen i sin dagliga kost. Collagen är det vanligaste förekommande proteinet i människokroppen. Upp till 30% av allt protein i kroppen är collagenprotein. Upp till 70% av hud, hår, naglar och nästan 100% av bindväv är uppbyggt av collagen.

Hur ska jag äta collagen?

Collagen är ett smaklöst, luktfritt pulver som är lätt att avnjuta vilken tid som helst på dygnet. Vårt favoritsätt att konsumera collagen är en skopa i kaffet på morgonen och en skopa i teet på kvällen. Det går absolut att tillsätta i smoothie eller kanske till och med i din gröt.

Vi rekommenderar dig att testa addera 1-2 skopor collagen dagligen. Det finns studier som även pekar på bättre maghälsa och kognitiv förmåga med ett dagligt collagen intag. 

Varför ska jag äta collagen?

1. NAGLAR - Vi har märkt enorm skillnad på våra naglar. Dem är nu mycket starkare, mer återfuktande & bryts inte alls av på samma sätt. 


2. HÅRET - Bådas våra hår har börjat växa som ogräs….skämt åt sido.
Det har börjat växa väldigt mycket, väldigt snabbt. Det har blivit tjockare, friskare & starkare. Se Emmy på hennes före & efter-bilder.

3. HUDEN - Huden har nog aldrig varit såhär återfuktad. Det var ett resultat man såg nästan direkt, bara efter 2 veckor. Man känner hur huden är mjuk och len efter duschen innan du ens har smort in dig. Jag som har haft mycket problem med eksem märker att när jag väl får eksem idag är dem inte lika ”elaka” utan dem är mjuka och sen går dem över snabbare än tidigare.

4. LÄKER & STÄRKER - Collagen stärker celler i tarmslemhinnan vilket i sin tur förbättrar maghälsan. Vi har fått feedback från följare som berättat om att deras  IBS känts mildare och bättre. Eftersom collagen är ett proteintillskott så förser det kroppen med energi som stärker dig inifrån.

5. LÄTTKONSUMERAT - En av anledningarna till varför vi konsumerar det dagligen är för att det är så lätt att få i sig. Vi dricker oftast kaffe på morgonen och te under dagen eller på kvällen. En skopa i vardera kopp. Det smakar ingenting och du boostar dig själv inifrån och ut. Det finns både i kapsel form och i pulverform.

-


Vilket ska jag äta?

Vi rekommenderar dessa produkter:

Ni vet säkert vid detta laget att vi älskar det naturliga. Vi ser gärna att man väljer selektivt när man äter tillskott, som i detta fallet collagen. Därför rekommenderar vi verkligen produkter från det svenska varumärket Matter’s. Dem arbetar bara med naturliga råvaror och högkvalitativa ingredienser, precis vad vi gillar. Kanske därför vi märkt så tydliga resultat?! ;) 

Dem har olika collagen produkter för olika typer av önskemål. Det finns i dagsläget 2 collagen produkter i form av pulver. En Multi Collagen med flera olika collagen typer med hög proteinhalt sen har dem en Natural Beauty Glow med tillsatt hyaluronsyra och vitamin C vilket också är en grym produkt. Dem två varierar vi. En skopa i kaffet på morgonen och en skopa i teet på kvällen. Använder ni koden FOODGEEKZ25 så får ni 25 % off på ditt valfritt köp.

Dem har även en collagen-booster för dig som är vegan och inte kan äta collagen. 

Ni hittar produkterna här, www.matters.se