5 snabba med Maja Warodell

Hej fina ni! Snart helg och vad passar inte bättre än att höja helg viben med en härlig 5 snabba-artikel? 

Vi har som ni sett några 5 snabba-artiklar här på sidan och vi fortsätter att träffa härliga profiler och personer som vi verkligen älskar att se i vårt flöde dagligen och bli inspirerade av.

Den här veckan har vi snackat med Maja Warodell! Följer man henne på sociala medier, så förstår man snabbt att hennes bohemiskt mysiga livsstil med endast feel good vibes tillåtet, är helt klart veckans höjdpunkt. Du hittar alltifrån växtbaserad mat till yoga, pågående graviditet, familjelivet på Öland & "urkukande"-danser. Vad det nu är...Ja, det får du spana in! Det är högst glädjesmittande kan vi säga!

Så, vem är du Maja?

- En 31-årig mammi med passion för holistisk hälsa, personlig utveckling och riktigt jäkla bra mat. Jag har lika stort behov av att sjunga och dansa tillsammans och inför människor som jag har att vara helt solo där det är tyst och fritt från ett endaste intryck. För att betala av lån och köpa kläder till barnen jobbar jag ibland som receptkreatör, ibland som matfotograf, ibland som yogalärare och retreat-host och ibland med vegansk catering. För tillfället bakar jag en bebis och efter det vet man aldrig vart livet tar en.

Finns det något go-to recept du alltid kan luta dig mot när fantasin tryter?

- Min go-to är alltid nån rostad rotfrukt, typ sötpotatis, ett gäng grönsaker, såsom nåt krispigt blad, tomat, rödlök, grönkål, strimlad morot, lite färdigkokta kikärtor och nån yoghurtsås med vitlök och citron!

En go-to sallad signerat Maja! 

Om du fick välja 3 råvaror att ha med dig till en öde ö?

- Oooh, svårt! Här får man nog tänka näring framför smak - så kanske potatis, bönor och havre typ! Det borde man väl komma en bit på?

Vad är det viktigaste för dig när det kommer till mat?

- Det viktigaste när det kommer till mat för mig är att den är smakrik, näringstät och snäll.

Har du alltid haft intresse för holistisk hälsa och mat, och vart kommer det ifrån?

- Intresset för mat har alltid funnits där. Jag minns hur jag som liten satt och smakade maten på köksbänken samtidigt som mamma och pappa lagade och hur jag som 10-åring började experimentera med egna omeletter efter skolan. Jag vispade och kryddade och dansade omkring i köket samtidigt som jag låtsades att någon filmade mig a la Jamie Oliver.

Hälsoprylen har nog vuxit fram sen tonåren då jag tyvärr hamnade snett och började räkna kalorier och trodde att hälsa var kopplat till vikt. Idag har jag en bredare förståelse för att hälsa är så mycket mera än kost, utan snarare en helhetsbild av många aspekter i livet.


Slutligen, ditt bästa self-care tips?

- Mitt bästa self care-tips är att slopa alla "how-to's" om hur du BÖR göra för att ta hand om dig själv och istället fråga dig själv vad DU behöver. Self care kan vara allt ifrån att njuta av en kopp te till ett yogapass till att äta choklad i soffan.

-

Tack snälla för veckans läsning med Maja Warodell, spana gärna in hennes sociala medier HÄR & hennes underbart goda recept.