5 snabba med Maja Warodell

Hej fina ni! Snart helg och vad passar inte bÀttre Àn att höja helg viben med en hÀrlig 5 snabba-artikel? 

Vi har som ni sett nÄgra 5 snabba-artiklar hÀr pÄ sidan och vi fortsÀtter att trÀffa hÀrliga profiler och personer som vi verkligen Àlskar att se i vÄrt flöde dagligen och bli inspirerade av.

Den hĂ€r veckan har vi snackat med Maja Warodell! Följer man henne pĂ„ sociala medier, sĂ„ förstĂ„r man snabbt att hennes bohemiskt mysiga livsstil med endast feel good vibes tillĂ„tet, Ă€r helt klart veckans höjdpunkt. Du hittar alltifrĂ„n vĂ€xtbaserad mat till yoga, pĂ„gĂ„ende graviditet, familjelivet pĂ„ Öland & "urkukande"-danser. Vad det nu Ă€r...Ja, det fĂ„r du spana in! Det Ă€r högst glĂ€djesmittande kan vi sĂ€ga!

SÄ, vem Àr du Maja?

- En 31-Ärig mammi med passion för holistisk hÀlsa, personlig utveckling och riktigt jÀkla bra mat. Jag har lika stort behov av att sjunga och dansa tillsammans och inför mÀnniskor som jag har att vara helt solo dÀr det Àr tyst och fritt frÄn ett endaste intryck. För att betala av lÄn och köpa klÀder till barnen jobbar jag ibland som receptkreatör, ibland som matfotograf, ibland som yogalÀrare och retreat-host och ibland med vegansk catering. För tillfÀllet bakar jag en bebis och efter det vet man aldrig vart livet tar en.

Finns det nĂ„got go-to recept du alltid kan luta dig mot nĂ€r fantasin tryter? ‍

- Min go-to Àr alltid nÄn rostad rotfrukt, typ sötpotatis, ett gÀng grönsaker, sÄsom nÄt krispigt blad, tomat, rödlök, grönkÄl, strimlad morot, lite fÀrdigkokta kikÀrtor och nÄn yoghurtsÄs med vitlök och citron!

En go-to sallad signerat Maja! 

Om du fick vĂ€lja 3 rĂ„varor att ha med dig till en öde ö? ‍

- Oooh, svĂ„rt! HĂ€r fĂ„r man nog tĂ€nka nĂ€ring framför smak - sĂ„ kanske potatis, bönor och havre typ! Det borde man vĂ€l komma en bit pĂ„?‍

Vad Àr det viktigaste för dig nÀr det kommer till mat?

- Det viktigaste nÀr det kommer till mat för mig Àr att den Àr smakrik, nÀringstÀt och snÀll.

‍‍

Har du alltid haft intresse för holistisk hĂ€lsa och mat, och vart kommer det ifrĂ„n?‍

- Intresset för mat har alltid funnits dÀr. Jag minns hur jag som liten satt och smakade maten pÄ köksbÀnken samtidigt som mamma och pappa lagade och hur jag som 10-Äring började experimentera med egna omeletter efter skolan. Jag vispade och kryddade och dansade omkring i köket samtidigt som jag lÄtsades att nÄgon filmade mig a la Jamie Oliver.

HÀlsoprylen har nog vuxit fram sen tonÄren dÄ jag tyvÀrr hamnade snett och började rÀkna kalorier och trodde att hÀlsa var kopplat till vikt. Idag har jag en bredare förstÄelse för att hÀlsa Àr sÄ mycket mera Àn kost, utan snarare en helhetsbild av mÄnga aspekter i livet.

‍

Slutligen, ditt bÀsta self-care tips?

- Mitt bĂ€sta self care-tips Ă€r att slopa alla "how-to's" om hur du BÖR göra för att ta hand om dig sjĂ€lv och istĂ€llet frĂ„ga dig sjĂ€lv vad DU behöver. Self care kan vara allt ifrĂ„n att njuta av en kopp te till ett yogapass till att Ă€ta choklad i soffan.

-

Tack snĂ€lla för veckans lĂ€sning med Maja Warodell, spana gĂ€rna in hennes sociala medier HÄR & hennes underbart goda recept.