5 saker som gör dig extra glad i vardagen

Det är så många gånger vi får meddelanden från er kring hur vi håller vår positivitet på topp, om vi har några tips på att bibehålla en good vibe genom dagarna som går, om det finns något som gör oss extra glada i livet. Listan kan göras lång och vi kan inte med ord beskriva tacksamheten till er som dagligen hör av sig för att ni blir inspirerade. Nu tänkte vi ge tillbaka, nämligen med en liten boost av mig Emmy! 

Det finns såklart mycket som gör mig glad i livet, men det finns några återupprepande saker som gör mig sådär extra glad. Jag tänkte dela med mig av mina 5 bästa som också är 5 riktigt bra tips till dig som vill plocka fram den där saken/stunden för dig själv. Du förtjänar all glädje som livet kan ge dig, du är ljus och du är kärlek. Den här artikeln skriver jag till er, men också till mig själv som en friendly reminder.

Morgonstund har guld i mun 

Jag skall ändå vara villig och erkänna att denna kändes motig att skriva men jag gör det för jag vet hur bra jag mår av den och jag vet hur bra ni kommer må av att prova denna. Att ställa klockan på bara 5-10 minuter tidigare än planerat, ligga kvar i sängen och titta upp i taket för att fundera på vad du är tacksam över. Du behöver inte ens sätta dig upp i kors med kristaller i handen, tända rökelse och göra en såkallad "ritual" av det, även om vi älskar det och tycker det är extra mysigt. Detta handlar om att innan du väljer att låta din hjärna matas av dagens alla intryck, så kan du få bestämma ditt eget första intryck för dagen och det är en fantastisk idé! 

Låt dig själv bara få vara

Vi är ständigt vid någon form uppkopplade socialt, antingen på sociala medier eller undermedvetet redo för att leverera och prestera något för någon annan. Oftast handlar det om kraven vi sätter på oss själva, men börjar man sakta ner och lita på sitt inre så vill din kropp mer än du tror låta dig själv bara få vara. För du är bara människa och det är en enorm styrka att kunna ha den medvetenheten med sig längs med vardagen. Bland alla möten, planerande, måsten och to-dos, så kan det vara skönt att ta en micro-paus. Jag har börjat göra det mer och mer, vilket verkligen utmynnar sig i att jag faktiskt orkar prestera och leverera utifrån det jag behöver och man är mer än bra nog! 

Prata med dig själv, som du pratar med en bra vän

Detta är något jag i åratals jobbat med tillsammans med en psykolog, det behöver inte alltid vara det lättaste men nu i efterhand handlar allt om vilken inställning man har till det. Att prata med sig själv är något som förändrat hela mitt liv och det kan likaså hjälpa dig på traven till att varje dag göra medvetna val. Medvetna val så som när du vaknar och ser att vädret inte är det du önskade, försök tala om för dig själv att det inte är något du kan påverka och då kan du lägga den tiden på något som du faktiskt kan göra något åt. I svåra situationer och sorgsna stunder, ta hand om dig själv som du pratar med en bra vän. Vilka tips skulle du ge till din vän? 

Frisk luft renar din energi och ger dig utrymme för att fylla på med ny

Att ta en stund för dig själv och hitta ett promenadstråk som ger dig 30 minuters promenad varje dag kommer göra gott, jag lovar dig. Det kanske kan tyckas vara tråkigt men när man kommer in genom dörren igen så är det som att den gamla energin du hade inom dig innan du gick hemifrån nu har laddats om på nytt. Ge dig själv en chans & prova! 

Dansa loss & var ditt inre barn

Jag blir lite rörd när jag skriver om den här punkten men dans och musik har alltid varit den största punkten i mitt liv, oavsett vad. Det som gör mig gladast och får mig att må som bäst. Men, det behöver såklart inte vara ditt största intresse för att må lika bra av det. Så fort jag får höra musik som jag känner mig connected med, så kan jag inte sitta still. Det bästa med detta är att försöka släppa på vad alla andra tycker runt om dig, i dem här tiderna är det ju till och med TOPPEN att dansa för sig själv då ingen ser om man känner sig obekväm med dans sen tidigare. Mitt tips till dig är att bara ta ditt yngre jag i handen och släppa loss till barnslig musik, glad musik, arg musik, sorglig musik, peppig och glad musik. Kroppen gillar allt! Vill du ha tips på bra spellistor så finns en HÄR.