10 livsmedel vi alltid har hemma

Vi fÄr mÄnga frÄgor om olika livsmedel vi har hemma, hur vi alltid kan Àta sÄ nyttigt och hur vi gÄr tillvÀga? För det första - ibland Àter vi ocksÄ hÀmtmat, ibland orkar vi inte laga matiga fÀrglada sallader. Men nÄgot vi lÀrt oss Àr att inte ha massvis med godis, snacks och fika liggandes i skafferiet hemma. För har man inte det hemma sÄ Àter man inte det heller. Vill man ha det nÀr man blir sugen - dÄ handlar man det men man lagrar inte det, inte hemma hos oss iallafall. SÄ jag tÀnkte berÀtta om 10 livsmedel jag alltid har hemma, jag har fler sÄklart men 10 stycken jag vet att jag alltid har oavsett fylld eller tom kyl/frys/skafferi.


1. Kokosolja


Kokosolja har jag ALLTID hemma! Det gÄr Ät som smör (he he) hemma hos oss. Jag steker i det, jag smörjer kroppen med det, jag smörjer ansiktet med det, jag har det i mitt kaffe, jag har det i mina smoothies och ja- det konsumeras varmt!


2. Frysta örter


Detta Àr ett foodhack mina vÀnner. Att ha frysta örter Àr livet! Jag tillsÀtter det i allt, haha. NÀr jag steker nötfÀrs, pÄ mina rotfrukter, i mina soppor och grytor. Det Àr en sÄdan smakförhöjare man inte fÄr glömma! Det finns sÄ mÄnga örter att vÀlja pÄ. FÀrska Àr ocksÄ nÄgot jag har men inte alltid. Men frysta örter - skynda fynda! (Basilika, persilja, koriander, grÀslök, dill osv).


3. Nötter & fröer

Detta Ă€r ju mellanmĂ„lets moder. Olika sorters nötter Ă€r nĂ„got jag alltid har hemma. NĂ€r man ska fylla pĂ„ sin energi, toppa gröten med nĂ„got crunch eller bara Ă€r sugen att tugga pĂ„ nĂ„got - dĂ„ har vi hittat er rĂ€ddning, nötter. Cashewnötter, valnötter, hasselnötter, sötmandel eller varför inte paranötter. Även nĂ€r det gĂ€ller olika sorters frön - solrosfrön, pumpakĂ€rnor, sesamfrön och hampafrön. SĂ„ gott att rosta, att toppa pĂ„ smoothie eller varför inte pĂ„ din sallad?


4. Kaffe


Nej men mÄngas bÀsta vÀn - det Àlskade kaffet. Ett ekologisk Zoegas, Hazienda. Nej men det Àr sÄ gott - en kopp sÄdant nybryggt direkt pÄ morgonen. Kaffedrickandet Àr dock nÄgot vi bÄda faktiskt dragit ner pÄ under senaste tiden. Dels för att vi bÄda blivit mer kÀnsliga mot koffein men ocksÄ för att 2 koppar om dagen rÀcker gott och vÀl - kanske till och med bara 1 kopp pÄ morgonen.


5. Bananer


Bananer Àr ocksÄ nÄgot jag kan ha i allt kÀnns det som. I mina smoothie, kokossteka banan som topping till gröten pÄ morgonen, frysa in banan för att ha som bas för att göra hemmagjord glass, nej men banan Àr ju bara för gott? HÄller ni inte med? Eller bara Àta en som mellanmÄl innan eller efter trÀningen. Bananer Àr nÄgot som alltid finns hemma hos oss. Det gÄr nog Ät 15-20 st i veckan.


6. Krossat bovete eller havregryn


För att göra gröt pÄ morgonen anvÀnder jag alltid mig av krossat bovete och Emmy anvÀnder nÀstan alltid havregryn. Krossat bovete har konsistens som havregryn och blir identiskt som havregrynsgröt nÀr du kokar upp det. Bovete innehÄller lite mer fibrer och antioxidanter och jag upplever att jag hÄller mig mÀtt lÀngre med bovetegröt.


7. Citron


Varje morgon eller under dagen dricker jag citronvatten. Jag köper oftast fÀrdig ekologisk citronsaft med 100% citronkoncentrat. NÄgra droppar sÄdana i vattnet varje dag gör susen. SÄ gott ocksÄ! Om jag inte har citronsaft sÄ pressar jag fÀrska citroner, det fungerar minst lika bra men ibland vill man spara lite extra tid - dÄ blir det citronsaft.8. Osötad mandelmjölk


​Om det Ă€r nĂ„gon mjölk jag nĂ„gonsin dricker - dĂ„ Ă€r det osötad mandelmjölk. Men detta har jag ocksĂ„ till smoothies, till grytor eller en slurk i kaffet.


9. Kokosmjölk


VĂ„ra grytor och soppors huvudingrediens Ă€r kokosmjölk. Ekologisk kokosmjölk Ă€r nĂ„got som alltid finns hemma. Även den perfekt att ha i kaffet, i matlagningen eller i smoothies.10. Proteinpulver


Proteinpulver eller collagen Àr nÄgot som ocksÄ alltid finns hemma hos oss. Jag Àlskar att tillsÀtta en skopa eller tvÄ collagen i kaffet, eller en skopa proteinpulver i mina smoothies för att fÄ en extra nÀringskick. De bÀsta proteinpulvret med rena ingredienser och naturliga rÄvaror hittar ni hÀr (lÀnk till Matters). Skulle ni vilja testa och handla - anvÀnd koden FOODGEEKZ25 sÄ fÄr ni 25% vid utcheckningen.

‍