10 livsmedel vi alltid har hemma

Vi får många frågor om olika livsmedel vi har hemma, hur vi alltid kan äta så nyttigt och hur vi går tillväga? För det första - ibland äter vi också hämtmat, ibland orkar vi inte laga matiga färglada sallader. Men något vi lärt oss är att inte ha massvis med godis, snacks och fika liggandes i skafferiet hemma. För har man inte det hemma så äter man inte det heller. Vill man ha det när man blir sugen - då handlar man det men man lagrar inte det, inte hemma hos oss iallafall. Så jag tänkte berätta om 10 livsmedel jag alltid har hemma, jag har fler såklart men 10 stycken jag vet att jag alltid har oavsett fylld eller tom kyl/frys/skafferi.


1. Kokosolja


Kokosolja har jag ALLTID hemma! Det går åt som smör (he he) hemma hos oss. Jag steker i det, jag smörjer kroppen med det, jag smörjer ansiktet med det, jag har det i mitt kaffe, jag har det i mina smoothies och ja- det konsumeras varmt!


2. Frysta örter


Detta är ett foodhack mina vänner. Att ha frysta örter är livet! Jag tillsätter det i allt, haha. När jag steker nötfärs, på mina rotfrukter, i mina soppor och grytor. Det är en sådan smakförhöjare man inte får glömma! Det finns så många örter att välja på. Färska är också något jag har men inte alltid. Men frysta örter - skynda fynda! (Basilika, persilja, koriander, gräslök, dill osv).


3. Nötter & fröer

Detta är ju mellanmålets moder. Olika sorters nötter är något jag alltid har hemma. När man ska fylla på sin energi, toppa gröten med något crunch eller bara är sugen att tugga på något - då har vi hittat er räddning, nötter. Cashewnötter, valnötter, hasselnötter, sötmandel eller varför inte paranötter. Även när det gäller olika sorters frön - solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön och hampafrön. Så gott att rosta, att toppa på smoothie eller varför inte på din sallad?


4. Kaffe


Nej men mångas bästa vän - det älskade kaffet. Ett ekologisk Zoegas, Hazienda. Nej men det är så gott - en kopp sådant nybryggt direkt på morgonen. Kaffedrickandet är dock något vi båda faktiskt dragit ner på under senaste tiden. Dels för att vi båda blivit mer känsliga mot koffein men också för att 2 koppar om dagen räcker gott och väl - kanske till och med bara 1 kopp på morgonen.


5. Bananer


Bananer är också något jag kan ha i allt känns det som. I mina smoothie, kokossteka banan som topping till gröten på morgonen, frysa in banan för att ha som bas för att göra hemmagjord glass, nej men banan är ju bara för gott? Håller ni inte med? Eller bara äta en som mellanmål innan eller efter träningen. Bananer är något som alltid finns hemma hos oss. Det går nog åt 15-20 st i veckan.


6. Krossat bovete eller havregryn


För att göra gröt på morgonen använder jag alltid mig av krossat bovete och Emmy använder nästan alltid havregryn. Krossat bovete har konsistens som havregryn och blir identiskt som havregrynsgröt när du kokar upp det. Bovete innehåller lite mer fibrer och antioxidanter och jag upplever att jag håller mig mätt längre med bovetegröt.


7. Citron


Varje morgon eller under dagen dricker jag citronvatten. Jag köper oftast färdig ekologisk citronsaft med 100% citronkoncentrat. Några droppar sådana i vattnet varje dag gör susen. Så gott också! Om jag inte har citronsaft så pressar jag färska citroner, det fungerar minst lika bra men ibland vill man spara lite extra tid - då blir det citronsaft.8. Osötad mandelmjölk


​Om det är någon mjölk jag någonsin dricker - då är det osötad mandelmjölk. Men detta har jag också till smoothies, till grytor eller en slurk i kaffet.


9. Kokosmjölk


Våra grytor och soppors huvudingrediens är kokosmjölk. Ekologisk kokosmjölk är något som alltid finns hemma. Även den perfekt att ha i kaffet, i matlagningen eller i smoothies.10. Proteinpulver


Proteinpulver eller collagen är något som också alltid finns hemma hos oss. Jag älskar att tillsätta en skopa eller två collagen i kaffet, eller en skopa proteinpulver i mina smoothies för att få en extra näringskick. De bästa proteinpulvret med rena ingredienser och naturliga råvaror hittar ni här (länk till Matters). Skulle ni vilja testa och handla - använd koden FOODGEEKZ25 så får ni 25% vid utcheckningen.