10 favoriter till en Self Care Sunday

Veckan kanske kan tyckas vara lÄng, mÄnga to-dos och energikrÀvande. DÀrefter behöver man kanske tid för att ÄterhÀmta sig och landa i ett lugn. Hos oss pÄ Foodgeekz Àlskar vi att avsluta veckan med en Self Care Sunday!

Varför det?

Jo, för nÀr fokuset hamnar inÄt och man lyssnar till sig sjÀlv, sÄ Àr det ett perfekt sÀtt att slÀppa pÄ det som kÀndes lÄngt, sina to-dos och det som var energikrÀvande under veckan.

Vi har listat vÄra 10 favoriter som du kan ta med dig för dina söndagstimmar med dig sjÀlv. Dessa tips kommer underlÀtta för dig inför en ny kommande vecka, genom att du hÄller det rent runt om dig men ocksÄ inifrÄn och kÀnner att de dagliga uppgifterna blir lite enklare att ta sig igenom.

‍

1. Rena energin i hemmet

Börja med rena och frÀscha upp energin i hemmet. Du öppnar upp hemmets fönstren för att slÀppa ut pÄ gammal energi för att vÀlkomna ny ren energi. Med en salviabunt blir det en extra hÀrlig ritual av att rena hemmets energi.

2. Unna dig sjÀlv en lugn söndagsmorgon

Den dagen du sannerligen inte behöver flyga upp frÄn sÀngen (vilket man helst kanske inte skall göra nÄgon dag pÄ veckan), sÄ Àr det ju faktiskt pÄ en Self Care Sunday som den hÀr.

3. Gör en boostande mÄltid

Den dÀr mÄltiden du ger lite extra kÀrlek och tid till, du vÀljer dina favoritrÄvaror och komponerar det som du kÀnner för just idag. Det kan vara en boostande frukost, eller en frÀsch lunch, lyxig middag eller ett gott snacks.

4. Radera din inbox

Dem mejlen du redan lÀst, som du inte lÀngre kÀnner Àr nödvÀndigt att ta plats i din vÀrdefulla mejl inkorg, ta bort! Det tar bara upp synen av att du har mycket att göra, vilket du i sjÀlva verket inte kanske har.

5. Rensa garderoben

Finns det nÄgot vÀrre Àn att ligga i sin sÀng, titta pÄ sin garderob och se att det hÀnger tröjor huller om buller som du vet att du inte anvÀnt pÄ flera mÄnader? Finns det nÄgot bÀttre Àn att öppna garderobsdörren eller byrÄlÄdan för att hitta tvÄ par strumpor direkt utan att behöva leta ihjÀl sig? Jo tack, ni förstÄr ju grejen och lÀser man rubriken sÄ handlar detta tips precis om den saken.

6. Ta nÄgra timmar off-social media

Vad sÀger du om att Àgna tid Ät dig sjÀlv Àn att kolla pÄ vad andra gör med sin tid? För det Àr ju faktiskt precis det vi gör nÀr vi scrollar. Tiden som Àr vÀrdefull Àr ju ett ypperligt tillfÀlle att prioritera pÄ sin Self Care Sunday.

7. Ta ut alla prylar & saker frÄn dina olika vÀskor

Det hÀr Àr en sÄn glömd favorit som man underskattar, inför en ny vecka kanske du i lugn och ro pÄ söndagskvÀllen eller tidig mÄndagsmorgon vill vÀlja vilken vÀska du ska anvÀnda för dagen eller för veckan. Vad passar dÄ inte bÀttre Àn att dem Àr tomma? Dessutom vore det ju roligt att kanske hitta nÄgot i dem som ett armband du saknat eller lite cash flow? Roligt som tusan nÀr jag en gÄng för lÀngesen hittade nÄgra hundralappar och vips sÄ hade man ju sparat utan att veta om det! 

8. Promenera genom ditt favoritstrÄk!

Har du kanske en speciell plats kring dÀr du bor som du verkligen trivs att promenera runt? Om inte- prova dig fram och hitta den promenadgÄng som du kan tÀnka dig att gÄ nÀr du har dina Self Care Sundays.

9. Skriv ner dina rutiner för veckan & gör din favoritrutin till en ritual

PÄ söndagar sÄ gillar vi att planera sÄ gott vi kan inför veckan. Vad Àr dÄ skillnaden mellan en rutin och en ritual? LÄt oss sÀga att dricka en kopp kaffe pÄ morgonen medans du fixar dig = detta Àr en rutin. Men att pausa allt runt omkring för att stÀlla klockan pÄ 10 minuter tidigare och dricka en kopp kaffe, medans du skriver ner nÄgra ord om dagen = Detta Àr en ritual. En ritual Àr det som kÀnns mer nÀrvarande dÀr du inte behöver koppla upp dig mot flera sysslor pÄ samma gÄng.

10...Frys in bananer!! 

Kanske den flummigaste men ack hÀrligaste punkten pÄ den hÀr listan. Om du mot förmodan har bruna pÄ-g-att-bli-ruttna bananer hemma sÄ tycker vi att du ska portionerna dessa och frysa in i smÄ bananbitar. NÀr nya veckan kommer sÄ Àr det sÄ gött att ta fram, göra dina goda smoothies med fryst banan. För vet ni, det blir verkligen 10 gÄnger sÄ godare! DÀrför passade detta in pÄ punkt 10, en 10/10 grej helt enkelt.

Med den hÀr listan sÄ vill vi frÀmst att man ska kunna plocka lite av det man sjÀlv kÀnner passar, detta Àr en lista för dig att ha med dig on top of mind nÀr du vill Àgna mer tid Ät dig sjÀlv och ditt vÀlmÄende.

-

Följare frÄn vÄr Instagram: 

"Tack sÄ mycket för den hÀr listan, bÀsta tipsen!!!"
"SÅ mĂ„nga bra tips"
"Underbara tips!!"