10 favoriter till en Self Care Sunday

Veckan kanske kan tyckas vara lång, många to-dos och energikrävande. Därefter behöver man kanske tid för att återhämta sig och landa i ett lugn. Hos oss på Foodgeekz älskar vi att avsluta veckan med en Self Care Sunday!

Varför det?

Jo, för när fokuset hamnar inåt och man lyssnar till sig själv, så är det ett perfekt sätt att släppa på det som kändes långt, sina to-dos och det som var energikrävande under veckan.

Vi har listat våra 10 favoriter som du kan ta med dig för dina söndagstimmar med dig själv. Dessa tips kommer underlätta för dig inför en ny kommande vecka, genom att du håller det rent runt om dig men också inifrån och känner att de dagliga uppgifterna blir lite enklare att ta sig igenom.

1. Rena energin i hemmet

Börja med rena och fräscha upp energin i hemmet. Du öppnar upp hemmets fönstren för att släppa ut på gammal energi för att välkomna ny ren energi. Med en salviabunt blir det en extra härlig ritual av att rena hemmets energi.

2. Unna dig själv en lugn söndagsmorgon

Den dagen du sannerligen inte behöver flyga upp från sängen (vilket man helst kanske inte skall göra någon dag på veckan), så är det ju faktiskt på en Self Care Sunday som den här.

3. Gör en boostande måltid

Den där måltiden du ger lite extra kärlek och tid till, du väljer dina favoritråvaror och komponerar det som du känner för just idag. Det kan vara en boostande frukost, eller en fräsch lunch, lyxig middag eller ett gott snacks.

4. Radera din inbox

Dem mejlen du redan läst, som du inte längre känner är nödvändigt att ta plats i din värdefulla mejl inkorg, ta bort! Det tar bara upp synen av att du har mycket att göra, vilket du i själva verket inte kanske har.

5. Rensa garderoben

Finns det något värre än att ligga i sin säng, titta på sin garderob och se att det hänger tröjor huller om buller som du vet att du inte använt på flera månader? Finns det något bättre än att öppna garderobsdörren eller byrålådan för att hitta två par strumpor direkt utan att behöva leta ihjäl sig? Jo tack, ni förstår ju grejen och läser man rubriken så handlar detta tips precis om den saken.

6. Ta några timmar off-social media

Vad säger du om att ägna tid åt dig själv än att kolla på vad andra gör med sin tid? För det är ju faktiskt precis det vi gör när vi scrollar. Tiden som är värdefull är ju ett ypperligt tillfälle att prioritera på sin Self Care Sunday.

7. Ta ut alla prylar & saker från dina olika väskor

Det här är en sån glömd favorit som man underskattar, inför en ny vecka kanske du i lugn och ro på söndagskvällen eller tidig måndagsmorgon vill välja vilken väska du ska använda för dagen eller för veckan. Vad passar då inte bättre än att dem är tomma? Dessutom vore det ju roligt att kanske hitta något i dem som ett armband du saknat eller lite cash flow? Roligt som tusan när jag en gång för längesen hittade några hundralappar och vips så hade man ju sparat utan att veta om det! 

8. Promenera genom ditt favoritstråk!

Har du kanske en speciell plats kring där du bor som du verkligen trivs att promenera runt? Om inte- prova dig fram och hitta den promenadgång som du kan tänka dig att gå när du har dina Self Care Sundays.

9. Skriv ner dina rutiner för veckan & gör din favoritrutin till en ritual

På söndagar så gillar vi att planera så gott vi kan inför veckan. Vad är då skillnaden mellan en rutin och en ritual? Låt oss säga att dricka en kopp kaffe på morgonen medans du fixar dig = detta är en rutin. Men att pausa allt runt omkring för att ställa klockan på 10 minuter tidigare och dricka en kopp kaffe, medans du skriver ner några ord om dagen = Detta är en ritual. En ritual är det som känns mer närvarande där du inte behöver koppla upp dig mot flera sysslor på samma gång.

10...Frys in bananer!! 

Kanske den flummigaste men ack härligaste punkten på den här listan. Om du mot förmodan har bruna på-g-att-bli-ruttna bananer hemma så tycker vi att du ska portionerna dessa och frysa in i små bananbitar. När nya veckan kommer så är det så gött att ta fram, göra dina goda smoothies med fryst banan. För vet ni, det blir verkligen 10 gånger så godare! Därför passade detta in på punkt 10, en 10/10 grej helt enkelt.

Med den här listan så vill vi främst att man ska kunna plocka lite av det man själv känner passar, detta är en lista för dig att ha med dig on top of mind när du vill ägna mer tid åt dig själv och ditt välmående.

-

Följare från vår Instagram: 

"Tack så mycket för den här listan, bästa tipsen!!!"
"SÅ många bra tips"
"Underbara tips!!"