Middag

Gnocchetti med tomat, spenat, oliver och rostade mandlar

2 PORT.
Gå tillbaka
10

Gnocchi fast gonchetti med pumpa. Detta var bland det godaste vi lagat på länge. Detta receptet tar ugnsbakad blomkål till helt nya höjder! Detta receptet gör vi i samarbete med Årstiderna. Årstiderna har ett flertal matkassar, bland annat 2 helt veganska matkassar med hemleverans direkt till dörren. Deras sortiment är dessutom helt ekologiskt vilket vi älskar. Använd koden GEEKZ2022 som ger dig 20% rabatt vid start på en prenumeration. Klicka här för att komma till deras fantastiska matkassar!

Ingredienser

1 påse mandlar

1 knippe kruspersilja

1 påse svarta oliver

½ gul lök

1-2 klyftor vitlök

1 knippe new zealand-spenat

½ förpackning pumpa-gnocchetti

Alla kvisttomaterna

Bra att ha hemma:

Olivolja

Salt

Peppar

Gör såhär:

1. Till att börja med

Skölj grönsaker och persilja

2. Toppings

Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och rosta mandlarna i 2-3 min. tills de är gyllene och börjar dofta gott. Krydda med salt och låt svalna på en skärbräda.

Hacka mandlarna och persiljan. Halvera ev. oliverna och lägg mandlar, persilja och oliver i en skål.

3. Grönsaker och gnocchetti

Skala lök och vitlök. Skär vitlöken i tunna skivor och löken i tunna klyftor. Skär av spenatens grövsta stjälk. Grovhacka resten av spenaten.

Hetta upp stekpannan igen och tillsätt ny olja. Stek gnocchettin gyllene på medelvärme i 5-6 min. Tillsätt ½-1 tsk salt, spenat, lök och vitlök. Stek i ytterligare 2-3 min.

Skär tomaterna i tunna klyftor.

Tillsätt tomat i pannan och ta av den från värmen. Smaka av med salt, peppar och ev. en god olivolja. Vänd ihop allt ordentligt.

4. Servering

Lägg upp gnocchetti med grönsaker i en skål. Toppa med oliver, rostade mandlar och persilja.