Middag

Spicy asiatisk biffsallad

4 PORT.
Gå tillbaka
5

Recept för 3 personer:

Valfritt protein

1 paket sjögräsnudlar (Kelp noodles)

2 avokadofrukter

3 dl tinad fryst mango

1 paket sockerärtor

Coleslaw:

5 morötter

1/2 rödkål

Salt

Peppar

1 dl majonäs

1/2 dl hackade jalapeños

2 msk japansk soya

Asiatisk gurka:

1 gurka

5 msk risvinsvinäger

2 msk sesamolja

2 msk kokossocker

1 färsk hackad chili

1 limefrukt

Världens godaste dressing:

1 dl japansk soya

1 dl olivolja

3 msk fiskolja (kan uteslutas)

3 msk sesamolja

2 msk honung

1 msk riven ingefära

2 limefrukter (saft+zest)

Gör såhär:

Börja med de goda tillbehören. Den asiatiska gurkan och coleslawn skall helst stå i minst 30 minuter för att dra till sig goda smaker. Hyvla gurkan i tunna skivor på antingen mandolin, osthyvel eller med kniv. Blanda ner med risvinsvinäger, sesamolja, kokossocker, färsk hackad chili, saften och zest från 1 limefrukt. Detta är på riktigt det godaste tillbehöret enligt vår mening i en sån här bowl.

Fortsätt med coleslawn. Riv morötter, rödkål, blanda med majonäs och de hackade jalapenosen. Smaka av med lite salt och peppar. Låt stå i en skål i kylen tillsammans med gurkan.

Forsätt med att tina upp mangon snabbt i en kastrull så den bara blir lite mjuk, blanda den sedan kallt med avokadoskivor, pressa lite lime över så har du en snabb, enkel, perfekt och alldeles försvinnande god avokadosalsa.

Skiva upp sockerärtorna och vattna dessa. Skölj sedan av nudlarna och låt de ätas kalla & krispiga. Placera samtliga tillbehör i skålar, avsluta med att göra dressingen precis innan stekning av det eventuella köttet du väljer att ha i. Ta fram ditt protein, vare sig om du ska tillaga det i ugnen (tempeh?) eller om du ska skiva och steka på en ryggbiff.

Montera din bowl & toppa med sesamfrön för extra crunch!