Lunch

Kryddig kikärtscurry

2 PORT.
Gå tillbaka
5

Recept:

1 halv butternut pumpa
2 paket ekologisk tofu
1 paket förkokta kikärtor
2 burkar kokosmjölk
1 st gul lök
En bit färsk chili
2 st vitlöksklyftor
2 st morötter
1 st färsk lime
Quinoa till servering

Kryddor: Garam masala, salt, svartpeppar, chiliflakes, ingefära, paprika & gul curry

Marinad till tofu:


2 dl japansk soja
1 msk honung alt. agave sirap
1 st vitlöksklyfta
Lite färsk lime
Salt och peppar

Sesamfrön, naanbröd, créme fraiche, rostad lök och färsk koriander till servering/toppings.

Gör såhär:

Börja med att tärna upp och skära upp tofun. Rör ihop marinaden till tofun och låt den ligga i marinad under tiden du förbereder och tillagar resten. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär upp pumpan i bitar. Rosta i ugnen ca 15 minuter tills den börjar bli mjuk men behåller en liten kärna. Skala sedan morötter, lök och vitlök. Fräs upp i kokosolja med alla kryddor. Tillsätt sedan kikärtorna. Låt allting fräsas på en stund innan du lägger allting i en större kastrull. Tillsätt lite vatten och kokosmjölk. Låt det puttra en stund. När pumpan är klar häller du över den i grytan. När du gjort grytan börjar du steka upp tofun och låter den sedan vila på en tallrik, den lägger du i grytan ca 5-10 minuter innan du serverar grytan. Koka quinoa för servering till grytan. När grytan puttrat ca 20 minuter häller du i tofun.

Servera med dina favorit toppings, våra är såklart naanbröd, rostad lök och färsk koriander. Denna gången adderade vi även rostade sesamfrön & en klick créme fraiche till.

Denna mustiga gryta måste ni testa att laga hemma. Det blev väldigt mycket mat över så har till matlådor för några dagar nu, lyxigt!